Zorg onder één dak in Gezondheidscentrum Bussummerhart

BUSSUM Dit voorjaar opent het nieuwe Gezondheidscentrum Bussummerhart haar deuren aan de Eslaan 1. Het centraal gelegen pand, ook wel bekend als de Rabobank, biedt ruimte aan drie huisartspraktijken, apotheek, fysiotherapie- en mensendieckpraktijk, prikpost, diëtist en laserkliniek.

De huisartsen, die zich in het gezondheidscentrum gaan vestigen, zijn huisartsenpraktijk R.R. Blees, huisartsenpraktijk Löwenberg & Kuipers en huisartsenpraktijk Kievit. Ook de Gooise Apotheek, nu nog gevestigd aan het Wilhelminaplantsoen en in eigendom van de twee lokale apothekers Nienke Kuitert en Guy van Puijenbroek, gaat verhuizen naar het Bussummerhart. De apotheek is goed toegankelijk via een nieuwe ingang aan de straatzijde en krijgt een 24-uurs uitgifteautomaat, zodat u, ook buiten de reguliere openingstijden, uw medicatie op elk gewenst moment kunt ophalen. In Gezondheidscentrum Bussummerhart kunt u ook terecht bij Fysiotherapiepraktijk OTC, Mensendieckpraktijk Movement Therapy, Dievita diëtisten en Laserkliniek Solution Clinic. En er komt een prikpost van Tergooi ziekenhuizen voor bloedafname.
De verschillende zorgaanbieders kijken uit naar deze structurele samenwerking onder één dak. “Je loopt makkelijker bij elkaar langs voor overleg en dankzij de korte communicatielijnen kunnen we afspraken maken die nog beter zijn afgestemd op de behoefte van de patiënt”, licht apotheker Nienke Kuitert toe.
In het pand is nog ruimte beschikbaar voor aanvullende zorgdisciplines. Neemt u bij interesse gerust contact op met Nienaber Makelaars in Bussum, 035-694 56 74. De Rabobank blijft haar kantoor houden op de begane grond, evenals De Nederlandse Kluis in de kelder van het pand.