Bob en Florence van Rheenen hebben de drogisterij verkocht.
Bob en Florence van Rheenen hebben de drogisterij verkocht. Foto: WeesperNieuws

Drogisterij Van Rheenen in andere handen

WEESP Op 1 februari is het zover. Dan gaan Bob en Florence van Rheenen met pensioen, na meer dan veertig jaar drogisterij Van Rheenen te hebben gerund. “Het is mooi geweest.”

Vijf jaar geleden vroeg Florence al aan Bob wanneer hij ermee wilde gaan stoppen. Aan dat idee moest hij eerst nog even wennen. “Maar ik begin het nu wel in mijn knieën te voelen. Tegen de tijd dat we ermee stoppen hebben we de zaak 41 jaar gehad. Langzamerhand treedt de slijtage in”, vertelt Bob.

Het besluit om met pensioen te gaan was vorig jaar al genomen, de uitbraak van het coronavirus heeft daar niets aan veranderd. “Het was natuurlijk wel een tropenjaar. Omdat we in de eerste lijn zitten mochten we de hele tijd openblijven; dat heeft wel een hoop drukte gegeven. Maar we hadden al eind 2019 besloten dat het tijd is: laten we er maar mee stoppen, het is mooi geweest.” In maart bood het duo Van Rheenen de drogisterij ter overname aan. Binnen de branche, want Bob wilde graag dat er een goede drogist in het pand zou blijven. “Een van mijn collega’s, Harry Piet, neemt het over. Vanwege corona stond de overname even stil, maar vanaf september kwam de vaart erin. Ik ben blij dat ik de winkel aan hem heb kunnen verkopen. Het blijft een drogist met dezelfde instelling zoals wij nu hebben. Met vitamines, gezondheid en goed advies centraal. En Liesbeth [een medewerker uit het huidige team, red.] blijft voor de nieuwe eigenaar werken.” Een feestelijk afscheid zit er voor drogisterij Van Rheenen waarschijnlijk niet in. "Ik ben bang dat corona nog steeds een stevige vinger in de pap heeft tegen de tijd dat we ermee stoppen. We zitten nu in de tweede golf, en straks komt er ook nog een feestdagengolf. Dus ik vrees dat het niet echt feestelijk afgesloten kan worden."

Lees verder op WeesperNieuws.nl/Extra