Een vak voor fietsen met daarop de deelauto van de gemeente.
Een vak voor fietsen met daarop de deelauto van de gemeente.

Van de lezers: oud en nieuw met de buren, vaccinaties en fietsparkeervak

WEESP Het WeesperNieuws stelt de kolommen van deze krant ook graag open voor lezers die willen reageren op het nieuws.

Zoenen met de buurvrouw

Ik wil de keerzijde van de medaille geven bij de column 'Zoenen met de buurvrouw' van Harm van de Kuil in het WeesperNieuws van 6 februari jl. Het op het eerste oog alleraardigste en onschuldige verhaaltje over het vieren van de jaarwisseling bij de buren raakte mij zeer. Ik ben een Weesper oma van 4 kleinkinderen en houd mij al maanden aan de richtlijnen van het RIVM. Niet zozeer omdat ik overtuigd ben van de wetenschappelijke onderbouwing van deze coronamaatregelen, maar wel omdat ik vind dat we een collectieve verantwoordelijkheid hebben wat betreft het opvolgen ervan om dit virus zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Juist wanneer de druk op een samenleving hoog is, horen morele principes naar voren te komen. We zijn een megaketen en de actie van een buurman heeft consequenties voor de andere buurman. Waarom krijgt zijn verhaal een podium? Alle oma’s en opa’s verlangen na maanden van 1,5 metercontact naar twee echte aanraakmomenten met hun kinderen en kleinkinderen, de buren daargelaten. Tja, met je kop in het zand heb je natuurlijk ook geen mondkapje nodig. Blijf thuis! Houd afstand! Whoop Whoop!
Margreet van Heeringen sr.

Vaccinaties

Ik lees net op Extra het artikel over Sandy Koch, die maandag de eerste inenting tegen Covid-19 heeft gehad. In de kop staat dat ze blij is voor de kwetsbare mensen waarvoor zij werkt. Deze zin is volstrekt verkeerd gekozen als ze bedoelt dat ze door de vaccinatie de mensen niet meer kan besmetten. Het tegendeel is echter waar. Sandy is zelf beschermd tegen Covid-19. En zal geen symptomen vertonen als ze het virus krijgt. Maar ze kan het virus nog wel degelijk overbrengen op anderen die nog niet zijn gevaccineerd. Het lijkt mij dat het WeesperNieuws dit goed aan de lezers duidelijk moet maken. En wel zo snel mogelijk.
J.W. de Jong
Noot van de redactie: Dat klopt, en dat is ook precies waarom ze verderop in het artikel zegt dat ze ook na haar vaccinaties beschermingsmaterialen zal blijven dragen en afstand zal blijven houden.

Fietsparkeervak

'Opa's en oma's snakken al maanden naar aanraakmomenten'

De gemeente Weesp heeft op het Grote Plein voor het stadhuis een fietsparkeervak ingericht, alleen de communicatie rondom het nieuwe fietsparkeervak is niet helemaal goed verlopen. Ook niet binnen de gemeente zelf. Op de foto zien we de deelauto van de gemeente die ambtenaren gebruiken als ze ergens in de regio moeten zijn.
Christian Zierleyn

Ook reageren op het nieuws?

Daarvoor gelden een paar regels:
- Hou de bijdrage beperkt (maximaal 250 woorden)
- De redactie mag de brief inkorten en/of redigeren.
- De redactie beslist of de brief geplaatst wordt of niet. Dat hangt ook samen met de beschikbare ruimte.
- Anonieme brieven worden in de regel niet geplaatst.
- Een brief geeft de opvatting van de afzender weer.

Inzendingen kunt u mailen naar: redactie@weespernieuws.nl.