De Gelagkamer is dicht, maar er komt een nieuw restaurant voor terug.
De Gelagkamer is dicht, maar er komt een nieuw restaurant voor terug.

Bij zeker drie restaurants in centrum blijft niets bij het oude

WEESP Het is afwachten wat corona uiteindelijk doet met de horeca in Weesp, maar feit is dat in elk geval bij drie restaurants die ook populair zijn bij ondernemers niets bij het oude blijft. Het gaat om De Gelagkamer, Meyers CuliCafé en Minevitus.

Om met de laatste te beginnen: voor Minevitus aan de Nieuwstad is faillissement gevraagd, evenals voor eetcafé De Walrus aan de Hoogstraat. De Walrus blijft dicht, voor Minevitus wordt gehoopt op een doorstart.
De Gelagkamer
Er gaat ook een doek over De Gelagkamer in de Slijkstraat. De markante horecatijgers Martin Boer en Erik Ritsma wachtten het einde van de tweede lockdown niet eens meer af en zijn al gestopt. Ze worden een jaartje ouder (Martin is 63 en Erik wordt 65) en vinden het wel mooi geweest. Hun restaurant is verkocht aan Cees van Vliet.

Meyers CuliCafé
Verder maakten chef-kok Robert Meijers en zijn echtgenote Mendy bekend te gaan stoppen met Meyers CuliCafé aan de Nieuwstad. Op social media lieten ze begin december 2020 weten dat ze na lang wikken en wegen hadden besloten een nieuwe weg in te slaan, met nieuwe uitdagingen. Het CuliCafé had een uitstekende naam en sleepte meermaals een Bib Gourmand-notering in de wacht: een Michelin-pluim voor de prijs-kwaliteitverhouding. ‘Wij willen u bedanken voor de mooie avonden en de mooie herinneringen die wij met u hebben mogen maken en beleven', zo namen Robert en Mendy afscheid van hun gasten.