Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Parkeervergunning regelen kan nu

WEESP Vanaf eind maart wordt het betaald parkeren in Weesp uitgebreid met de wijken Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt en de Schildersbuurt. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen sinds gisteren (dinsdag 12 januari) online een parkeervergunning aanvragen.

Diverse opties

Er zijn verschillende soorten parkeervergunningen beschikbaar. Voor bewoners is er een eerste bewonersvergunning, en een tweede bewonersvergunning voor huishoudens met meerdere auto’s. Die laatste aanvraag moet voor 1 juli 2021 binnen zijn en is vier keer duurder dan de vergunning voor de eerste auto.

Bezoekers

Er zijn ook gratis parkeervergunningen voor bezoek beschikbaar, en aparte vergunningen voor mantelzorgverleners, gehandicapte inwoners, maatschappelijke instellingen en hulpverleners.
Vanaf 29 maart geldt het betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag is het parkeren in Weesp overal gratis. De gemeente zegt met de uitbreiding de parkeerdruk te hopen verlagen. “Bewoners en ondernemers krijgen zo meer ruimte in hun buurt om te parkeren", schrijven ze. Nu worden deze wijken nog te vaak gebruikt door mensen die het betaald parkeren op hun bestemming proberen te mijden door elders te gaan staan.