Afbeelding
Foto: Brian Elings

Handige Weesper hotspots voor verschillende moods


Vandaag: frites waar je voor terugkomt

Nu we de Alpen even rechtsonder moeten laten liggen, zoekt de Weesper zijn kwaliteitservaringen dichter bij huis. Je moet toch wat. Nu is uw huiscolumnist een feinschmecker van geboorte dus hier de komt de eerste, nog niet op Google te vinden tip:

Ga eerst - gezien vanuit Weespersluis - rechts onder het spoor door, passeer links het moerasparadijs voor kikkers en reigers en dan wanneer je als fietser opeens de weg moet oversteken, ontdek je de tip van de week.

Oerlelijk van buiten, maar warm van binnen. Je rijdt er met je fiets net zo hard langs als met de auto. Je ziet nauwelijks dat ze open zijn en toch is het dagelijks druk. Je moet het alleen even weten. We hebben het over snacketablissement Klavertje 4.

De nieuwe eigenaar is vriendelijk, jong en ondernemend. Samen met zijn gezin (vrouw, dochter, vader én moeder) ontvangt hij je altijd hartelijk. Je krijgt meteen zo’n welkom-gevoel. Hun assortiment is breed. Zo hebben ze Lavazza koffie voor de wielrenners, vegetarische reuzenburgers die vegetariërs doen smullen en frites gefrituurd in de olie van Frites van Suyd. Dat laatste is opmerkelijk, want deze olie verwacht je eerder in een sterrenrestaurant.

Klavertje 4 krijgt 5 van de 5 punten voor de categorie 'Snackbar'. Een fijne aanwinst voor Weesp en haar bewoners.