Afbeelding
Foto:

Betere cijfers en toch grote zorgen

WEESP Het aantal personen dat afgelopen week positief werd getest in de testgarage in Weesp loopt terug, maar dokter Hans Burggraaff vreest dat deze trend niet zal doorzetten.

“Er lijkt een vloedgolf aan te komen", schrijft hij bij de cijfers. “Extra maatregelen zouden weleens nodig kunnen zijn.” Al sinds de eerste golf test Hans Burggraaff in zijn garage mensen uit Weesp en omstreken op Covid-19. Deze week kwamen er 255 mensen naar de teststraat aan de Papelaan om een test te laten doen. Van hen werden er 18 positief getest. Dat is de helft van de week daarvoor. Toen bleken er 36 van de totaal 306 mensen besmet te zijn met het virus. 188 van de geteste mensen kwam uit Weesp. Van hen waren er 11 ook daadwerkelijk besmet met Covid-19.

De GGD Gooi en Vechtstreek heeft - sinds de start afgelopen vrijdag in het pand van Koninklijke Visio - ondertussen meer dan duizend zorgmedewerkers gevaccineerd. "De kop is eraf en het draait goed”, vertelt woordvoerder Irma Laméris. Ook zij ziet een afname van het aantal nieuwe besmettingen in deze regio, maar maakt zich ook grote zorgen over de Britse coronavariant.

Het is mogelijk dat er binnenkort extra maatregelen volgen vanuit de overheid. Zondag was er een overleg in het Catshuis waarbij de avondklok besproken werd, en deze week volgen nog een overleg met de coalitietop en een Kamerdebat.