Anderhalve meter afstand houden wordt lastig bij zo'n groot sportevenement.
Anderhalve meter afstand houden wordt lastig bij zo'n groot sportevenement. Foto's: Marieke van Veen

Nu al een streep door WeesperNieuws Kwarttriatlon

Dachten we in 2020 bij alle afgelastingen nog: dan maar een jaartje niet... Inmiddels wordt duidelijk dat ook dit jaar veel niet doorgaat.

WEESP Er is nu al een streep gezet door de eerste activiteit van dit jaar: de WeesperNieuws Kwarttriatlon die gepland stond voor zondag 5 september gaat niet door. Dit wordt bevestigd door Willem Hilders van de organisatie.

Hilders heeft de afgelopen weken regelmatig overleg gehad met burgemeester Bas Jan van Bochove. De burgemeester haalde er zelf geen streep door, maar kon evenmin garanderen dat het sportevenement zou doorgaan. Op basis daarvan koos het bestuur eieren voor zijn geld. “We hebben het er uitgebreid over gehad, ook intern, en er is een zeer reële kans dat we in september nog steeds de anderhalvemetermaatschappij hebben. Met die regels kunnen wij het evenement niet organiseren, want anderhalve meter afstand is zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers niet te handhaven”, aldus Hilders. Wat ook meespeelt is dat binnen de organisatie verschillende oudere Weespers die tot de risicogroep horen hebben aangegeven er moeite mee te hebben als de Weesper Kwart wel door zou gaan. “Wij moeten nu starten met de organisatie. Op basis van alle argumenten hebben wij een afweging gemaakt en besloten dat ook dit jaar de triatlon niet doorgaat”, aldus Hilders.

In Driemond werd een soortgelijke knoop al eind november doorgehakt met betrekking tot de Geinloop. Maar dat evenement wordt normaal gesproken al in het voorjaar gehouden. De stichting had afgelopen najaar met de voorbereidingen moeten beginnen, maar door alle beperkingen en onzekerheden was dat niet te doen. "Dus helaas geen Geinloop in 2021. Liever in 2022 allemaal gezond aan de start. En dat wordt waarschijnlijk dan 15 mei 2022”, zo liet het bestuur destijds weten.

Ook de Geinloop is voor het tweede jaar op rij afgelast.