Afbeelding
Foto: Brian Elings

Heb jij een specifieke rol binnen HAGEN Beton? "Ik ben vooral van de relatiebeheer. Ik vind het bijzonder leuk om naar relaties te gaan en te vragen hoe werken met HAGEN bevalt, hoe HAGEN zich beter kan manifesteren en hoe HAGEN iets kan toevoegen."

Samen met haar man Robert drijft Ria Hagen HAGEN Beton.

Je komt niet uit de wereld van trucks. Heb je er inmiddels al wel wat mee?
"Vooropgesteld: dat zijn bedrijfsmiddelen om ervoor te zorgen dat we ons werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en onze klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen. Maar ik vind een mooie vrachtwagen ook geweldig. En ik heb een nieuwtje voor je: dit jaar ga ik mijn grootrijbewijs halen."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"De waarheid over de zaak Harry Quebert.''

Wat is je favoriete plek in Weesp?
"Het centrum, maar ik vind de Utrechtseweg ook heel mooi."

Welk actueel lokaal nieuws houdt je bezig?
"Alles rond de fusie met Amsterdam en meer bijzonder de Toekomstvisie Bedrijventerreinen. Ik heb een actieve rol gespeeld in het opzetten van de Kansenkaart en heb een goed gevoel over de manier waarop nu wordt aangekeken tegen het bedrijfsleven in Weesp."

Eén dag burgemeester van Weesp dan zou ik...
"Meteen het besluit nemen om die plantenbakken op de Nieuwstad weg te halen. Zegt de gemeente dat er net zoveel parkeerplekken zijn gebleven? Nou, dat gevoel heb ik niet. Verder zou ik iets doen om vaart te zetten met de nieuwe ontsluitingsweg."

Een uitgebreid portret met Ria Hagen staat sinds zaterdag op WeesperNieuws Extra.