De priklocatie voor onze regio is bij Visio in Huizen
De priklocatie voor onze regio is bij Visio in Huizen Foto: © Bob Awick

Zo komen ouderen op priklocatie

WEESP Versa Welzijn kan voor minder mobiele Weespers het vervoer regelen naar de coronavaccinatielocatie van de GGD Gooi & Vechtstreek aan de Amersfoortstraatweg op de grens van Bussum en Huizen.

Inwoners van Weesp kunnen door een vrijwilliger van de Vrijwillige Thuishulp naar de priklocatie worden gebracht. “De chauffeur en passagier dragen een mondkapje, de passagier zit op de achterbank achter de passagiersstoel en er wordt gezorgd voor frisse lucht/open raam”, laat een woordvoerder van Versa Welzijn weten. Weespers kunnen een afspraak maken via 06-13 965625 (maandag tot en met donderdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur); zij betalen 14 euro voor een retour.

Gratis vervoer met Wmo-pas

Ouderen met een Wmo-pas, die voor hun vervoer gebruikmaken van de Wmo-taxi en daarvoor een eigen bijdrage betalen , hoeven dit niet te doen voor de reis naar en van hun vaccinatielocatie. Als ze een oproep krijgen om gevaccineerd te worden, dan kunnen ze gratis gebracht en opgehaald worden. Dit geldt ook voor de herhalingsvaccinatie die ze later halen. Astrid Heijstee, regionaal voorzitter Gezondheid & Ondersteuning en wethouder in Weesp: "De kosten van het Wmo-vervoer naar de vaccinatielocatie mogen geen belemmering zijn of iemand zich wel of niet laat vaccineren. Om die reden vind ik het heel goed dat ouderen met een Wmo-pas de ritten naar de priklocatie zonder kosten kunnen maken.” Thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar ontvangen een brief van het RIVM met informatie en een uitnodiging om contact op te nemen met de GGD voor een vaccinatieafspraak. Inwoners die gebruik maken van het Wmo-vervoer worden geattendeerd om de rit zo snel mogelijk te boeken, na het maken van de vaccinatieafspraak.