De Jozefschool aan de Blomstraat schakelt weer terug naar thuisonderwijs.
De Jozefschool aan de Blomstraat schakelt weer terug naar thuisonderwijs. Foto: Archief WeesperNieuws

Jozefschool Weesp dicht vanwege corona-uitbraak

De basisscholen zijn amper weer open of de Jozefschool in de Blomstraat moest alweer dicht. COVID-19 heeft daar flink huisgehouden.

WEESP De Jozefschool gaat over op thuisonderwijs door een grote hoeveelheid coronabesmettingen onder het personeel. Meerdere leerkrachten bleken besmet te zijn met het virus en een aantal klassen moet in quarantaine.

De basisschool heeft sinds vorige week te maken met een heftige corona-uitbraak. Van de negen klassen zijn er inmiddels vier naar huis gestuurd en van de leerkrachten zijn er zeven positief getest en zitten er nog vijf in thuisquarantaine. Ook directeur Remon Pontman is geveld door het virus.

De school is compleet overvallen door de uitbraak, die voor zover bekend is vorige week donderdag begon in een kleuterklas. Vervolgens heeft de ziekte zich snel verspreid onder leerkrachten en leerlingen. Hoeveel leerlingen er ziek zijn is niet bekend omdat veel leerlingen inmiddels al thuis zitten en ook omdat veel ouders hun kinderen bij ziekteverschijnselen niet laten testen.

Vrieskou en gladheid

De heropening van de basisscholen ging sowieso niet zonder slag of stoot. Vorige week maandag (8 februari), de dag dat de scholen weer zouden starten, bleven veel scholen nog een extra dag gesloten vanwege sneeuw en gladheid. En ook begin deze week gooide het weer roet in het eten. Toen bleven veel Nederlandse basisscholen op maandag dicht vanwege de voorspelde gladheid. Dat de Triangel in Weesp wel open was, vonden zij bij Hart van Nederland zo bijzonder dat ze met een filmploeg naar Weesp kwamen.

Te snel?

De school is compleet overvallen door de uitbraak

Uit een poll van WeesperNieuws blijkt dat best wel wat Weespers zich zorgen maken over het risico dat het heropenen van de basisscholen met zich meebrengt. Bijna 300 mensen brachten hun stem uit, waarvan 11% omwille van de veiligheid van de leerkrachten liever nog even had gewacht. Zo liet deelnemer Lenny van Hal weten: “We hadden beter kunnen wachten tot de voorjaarsvakantie, of starten met halve groepen kinderen in een klas zodat het aantal kleiner blijft. Daarnaast zouden leraren verplicht beschermd moeten worden met materiaal zoals spatschermen." En 16% gaf aan bang te zijn dat Nederland door de heropening van de basisscholen straks weer terug bij af is. De meeste respondenten (39%) gaven echter als antwoord blij te zijn dat de kinderen hun normale leven weer een beetje terughebben.

Meer over de heropening van de scholen en de volledige uitslag van de poll over dit onderwerp lees je op Extra