In de erfenis aan Amsterdam wordt vastgelegd hoe Weesp Weesp moet blijven.
In de erfenis aan Amsterdam wordt vastgelegd hoe Weesp Weesp moet blijven. Foto: G.J. Schultz

Op Omgevingsvisie Weesp 2050 kunnen Weespers nu schieten

Afgelopen zomer is de gemeente op zoek gegaan naar ideeën over de ruimtelijke toekomst van Weesp.

WEESP In totaal hebben toen ruim 1.200 Weespers input geleverd. Ruim 200 Weespers hebben naast een korte enquête ook op een meer uitgebreide manier laten weten hoe zij de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Weesp graag zien.

Dit heeft geleid tot het ontwerp Omgevingsvisie Weesp 2050, dat nu ter inzage ligt. Bij de fusie van Weesp en Amsterdam blijft de omgevingsvisie van kracht. Als alle reacties zijn verwerkt, stelt de gemeenteraad de omgevingsvisie vast.

Reacties

De ontwerpomgevingsvisie ligt van 11 februari tot en met 24 maart 2021 ter inzage in het gemeentehuis. In verband met de geldende coronabeperkingen is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Digitaal zijn de plannen in te zien via de webpagina van de gemeente en op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen van een zienswijze kan door een brief te sturen naar Gemeenteraad gemeente Weesp, t.a.v. team Omgevingsvisie, Postbus 5099, 1380 GB Weesp of door een mail te sturen naar info@weesp.nl o.v.v. ‘zienswijze omgevingsvisie'. Ook kan, via het telefoonnummer (06) 1963 3533, mondeling een zienswijze worden ingediend.

Meer over dit onderwerp lees je op Extra.