Afbeelding

Nieuw virus ontdekt in Weespersluis!


Er is een nieuw virus ontdekt. Specifiek één waar vooral de bewoners van Weespersluis door zijn geraakt. Het betreft een zeer besmettelijke cocktail van virtuele overwaarde en de mogelijkheid om ingeloot te worden in een volgend project.

Royale vrijstaande villa’s, vele bijzondere herenhuizen, allemaal fin-de-sièclestijl. Het virus steekt de ene zich achter de oren krabbende buurman na de andere aan. Eerst reageert men teleurgesteld op het vrolijke bericht dat er over 1,5 jaar wordt verhuisd, later vertellen de buren dat ze zich toch ook maar hebben ingeschreven. Ditmaal voor het volgende Lanenrijk-Waterrijkproject. Het is natuurlijk ook aantrekkelijk. Groter huis. Lagere hypotheek. Nieuw gras in de voortuin.

Maar de koorts kent ook een keerzijde. Weer een verhuizingburn-out. Oplopende stress over de verkoop. Dubbele hypotheek. En vergeet het allerergste viruswoord niet: MEERWERK!

Meerwerk betekent een deur op een andere plek. Een muur 10 cm verschuiven. Wastafels iets hoger. Extra lichtaansluiting in de kinderkamer. Wel of niet de keuken bestellen bij dezelfde loeidure club. Meerwerk.

Ja. Daar gaat je overwaarde.

Maar ach... misschien waait dit virus wel over. Of toch pas wanneer alle huizen echt zijn verkocht?