Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Anker doet mee aan Stokerfestival

WEESP De jenever van Anker Weesp is één van de acht Nederlandse producten die door het Schiedamse Jenevermuseum zijn geselecteerd voor het Stokersfestival 2021. Online gaan de deelnemers zaterdag 28 februari van 16.00 tot 18.00 uur onder leiding van hoofdstoker van het museum Rutger Vismans op een ontdekkingstocht naar diverse kleine distillateurs. Iedereen kan online meeproeven via Zoom.

De distillateurs krijgen op dit festival een podium om te praten over hun eigen product. Bij Anker Weesp is dat het verhaal naar de zoektocht naar het Weesper jeneverrecept van 1630 door Christian Pfeiffer, die samen met zijn partner Silvia de drijvende kracht is achter Anker Weesp.

Dit onlinefestival is onderdeel van de Nederlandse Jeneverfeesten Schiedam. Deze festivals zijn gericht op fijnproevers en levensgenieters. Het draait voor een belangrijk deel om het verhaal achter het product: wie is de stoker of distillateur, hoe is het product tot stand gekomen en hoe wordt het gemaakt.
Deelname aan het festival kost 25 euro, excl. verzendkosten voor de producten. Meedoen kan via aanmelden.jeneverfestival.nl.