Restaurant Minevitus heeft het helaas niet gered.
Restaurant Minevitus heeft het helaas niet gered. Foto: WeesperNieuws

Minevitus sinds 11 februari officieel failliet

WEESP Restaurant Minevitus aan de Nieuwstad is sinds 11 februari officieel failliet verklaard. Dit blijkt uit gegevens van het faillissementsregister. De komende weken zal blijken of er een doorstart mogelijk is.

Dit komt niet als donderslag bij heldere hemel. Eind november werd bekend dat in het zogeheten Centraal Insolventieregister een uitspraak stond van het faillissement op 19 november 2020 op naam van Minevitus Veltman, handelend onder de naam V.O.F. Minevitus, Restaurant Minevitus (Nieuwstad) en Café The Walrus (Hoogstraat).

Volgens Minevitus Veltman klopte de tekst niet en zou volgens hem worden aangepast. In de weken erna werd duidelijk dat café The Walrus aan de Hoogstraat niet meer te redden was, maar dat de medewerkers van restaurant Minevitus alles op alles zetten om het bedrijf van de ondergang te redden en ook werd er geld opgehaald voor een reddingsplan.

Uit de gegevens die nu in het faillissementsregister staan, blijkt dat dit vooralsnog niet heeft gewerkt. Curator is mr. A.P.G. Gielen. Desgevraagd laat zij weten dat een doorstart tot de mogelijkheden behoort. De komende weken zal hier duidelijkheid over komen.

We hebben Minevitus Veltman om een reactie gevraagd, maar die heeft geen enkele behoefte om te reageren. “Als er een ontwikkeling is, dan horen jullie dat vanzelf”, laat hij weten.