In 2022 kan dit de nieuwe zwemplek in Weesp worden.
In 2022 kan dit de nieuwe zwemplek in Weesp worden.

Zwemplek Lange Muiderweg komt eraan

WEESP Er lijken geen beletsels om aan de Lange Muiderweg een officiële zwemlocatie te maken als alternatief voor de Groene Punt. Het college van B en W gaat daarom verder met het maken van plannen in deze richting.

Snel gaat dit allemaal niet. De gemeenteraad nam op 4 juli 2019 het besluit om onderzoek te doen naar de haalbaarheid om het water bij de Lange Muiderweg in te richten als officiële zwemplek. Weesp snakt naar zo’n locatie, maar moet nog even geduld hebben. Inmiddels is helder dat het er dit jaar niet van gaat komen. Maar 2022 moet haalbaar zijn.

Stappen gezet
Er is wel een aantal stappen gezet. Er is begonnen met een waterkwaliteitsonderzoek. Dat is afgerond: er blijkt met het water niets mis. Hiermee is de eerste hobbel genomen. De tweede is dat er onderzoek heeft plaatsgevonden naar de bodemgesteldheid en ook of er onder water scherpe voorwerpen liggen die gevaar kunnen opleveren. De beoogde locatie is door duikers van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord onderzocht en zij hebben geen belemmeringen geconstateerd.
Wel moet nog worden gekeken of er bijzondere dieren of planten zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Voor de zorgvuldigheid en lokale kennis wordt hiervoor onder meer contact gezocht met de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp.

Op groen
Zowat alle seinen staan dus op groen, maar het college zal pas naar verwachting in september dit jaar met een voorstel komen. Het glas is dan halfleeg, want de zomer is dan alweer voorbij. Maar de gemeente is meer van het halfvolle glas, laat het college weten: "Daarmee liggen we op koers om in het zwemseizoen 2022 van een officiële zwemlocatie in Weesp te kunnen spreken.”