Afbeelding
Foto:

Meer besmettingen, terug naar af

WEESP Het aantal mensen dat positief getest wordt op corona neemt deze week weer snel toe. Vorige week ging het nog om 13 mensen, deze week zijn dat er inmiddels 40. “We zitten weer in een situatie die vergelijkbaar is met de week van kerst", zegt dokter Burggraaff.

Rond de kerstdagen was er een vergelijkbare stijging in positieve coronatesten te zien. In twee weken tijd werd het aantal geconstateerde besmettingen bij de testgarage toen bijna vervijfvoudigd.

Deze week kwamen er in totaal 438 mensen naar de teststraat aan de Papelaan voor een coronatest. Van hen werden er dus 40 positief getest. 355 van de geteste mensen kwam uit Weesp. Van hen waren er 31 ook daadwerkelijk besmet met COVID-19.

Mobiele vaccinatie

Deze week gaan er mobiele teams van de huisartsenpost rond om personen met een WLZ-indicatie te vaccineren. Het team zal onder andere bij Oversingel en andere instellingen langsgaan.

Jozefschool

Na de uitbraak onder personeel vorige week zijn er nu ook een aantal leerlingen positief getest voor het coronavirus. De intentie van de school is nog wel steeds om na de voorjaarsvakantie open te gaan. "Maar we moeten even deze week afwachten", laat de schoolleiding weten.