Afbeelding
Foto:

Vomar investeert in lokale jeugd

Eindelijk zijn er weer eens blije gezichten bij FC Weesp. De voetbalvereniging heeft namelijk met supermarkt Vomar Voordeelmarkt een grote sponsor voor de jeugd binnengehaald. Ook de rest van de vereniging heeft er trouwens baat bij.

FC Weesp en Vomar Voordeelmarkt zijn voor ten minste de komende 3,5 jaar een samenwerking aangegaan die op 1 maart ingaat. Vomar opent op 3 maart een supermarkt aan de Achtergracht (de 71ste in totaal) en vindt dit een mooie gelegenheid om meteen zichtbaar aan de weg te timmeren. De supermarktketen wordt hoofdsponsor van de jeugd t/m 18 jaar. 

Lokaal betrokken

Als regionale supermarktketen is het voor Vomar belangrijk om lokaal betrokken te zijn bij de buurten rondom haar winkels, aldus laat het weten. En naast het zijn van een ‘goede buur’ stimuleert Vomar ook gezondheid en vitaliteit. De samenwerking met FC Weesp sluit hier naadloos op aan. Marketing Manager Chantal Dane zegt daarover: “We kijken uit naar een mooie samenwerking en vinden het fantastisch dat bijna 500 jeugdspelers straks spelen in een Vomar-wedstrijdshirt. We zullen de komende tijd dan samen leuke activiteiten gaan organiseren met een focus op gezonde voeding en beweging.”

‘Ik loop met een grote smile op mijn gezicht rond’

Voorzitter Ron Anches is blij met de overeenkomst. En niet een beetje blij, maar “Ik loop met een grote smile op mijn gezicht rond, dat mag je best weten”, laat hij trots weten. 

Groei naar 100 

Eerder al liet de club weten dat corona in elk geval niets heeft gedaan met de ambities van de club bij de jeugd, want er werd bekend dat het aantal leden onder de allerjongste jeugd - de mini’s en kabouters- binnen korte tijd is gegroeid van een stuk of 20 naar 100. Dat enthousiasme en de groei bij met name de jongste jeugd is trouwens ook een van de redenen voor Vomar om met FC Weesp in zee te gaan.

Gezonde tussendoortjes

Anches: “We zijn er trots op dat Vomar ons heeft benaderd als partner en streven ernaar om samen met hen onze jeugd nóg beter te faciliteren op het gebied van beweging en gezonde voeding.” Dit, van die gezonde voeding, gebeurt onder andere door in de kantine een speciale plek in te richten waar tegen een lage prijs gezonde tussendoortjes en snacks kunnen worden gekocht.
Ook mooi is dat niet alleen de jeugd, maar de hele club profiteert van de samenwerking. “In het contract is opgenomen dat er elk jaar een toernooi voor de jeugd is, maar ook een evenement voor de vrijwilligers en één voor alle leden”, vertelt Anches.

Kortingsbon

Als aftrap van de samenwerking deelt FC Weesp binnenkort een brief uit onder al haar leden met daarin een kortingsbon die besteed kan worden in de nieuwe winkel van Vomar. Ook is er een winactie waarbij leden kans maken op één minuut gratis winkelen.