Nieuwe vacatures van Vrijwilligerscentrale Weesp

WEESP De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn selecteert elke week voor het WeesperNieuws een aantal nieuwe vrijwilligersvacatures. Deze week zijn dat:

Aan de slag als maatje?

Ben je het thuiswerken of thuiszitten zat? Wil je iets betekenen voor een ander of je talenten inzetten? Dan is maatje zijn echt iets voor jou! Eenmalig of voor een langere periode, fysiek of online? Het kan allemaal. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Tijd voor Renate (81)

Renate, 81, is een rustige, goedverzorgde vrouw die zich jarenlang als vrijwilliger heeft ingezet in Weesp. Door het stilvallen van de clubjes waar ze in zat is haar sociale kring erg klein geworden. Dit heeft haar onzekerheid en haar gebrek aan zelfvertrouwen vergroot. Ze voelt zich vaak eenzaam. Wekelijks een spelletje en een praatje met een gezellige vrijwilliger kan dit gevoel verminderen. Wie heeft op maandag, dinsdag of donderdag wat tijd beschikbaar?

Als ervaringsdeskundige een ander helpen?

Ervaringsdeskundigen van MEE hebben zelf een ziekte of een beperking of zijn mantelzorger. Denk aan een vorm van autisme, niet-aangeboren hersenletsel, een licht verstandelijke beperking of psychische problemen. Dat vormt een schat aan informatie die zij graag inzetten om anderen te helpen. Herken jij jezelf hier ook in en wil je graag een ander helpen?

Mee de hond uitlaten

Loop je weleens met de hond een rondje door het centrum van Weesp? En zou je het leuk vinden als onze cliƫnt gezellig, als wandelmaatje, met je meeloopt? Hij is dol op honden.

Vragen of aanmelden? De vrijwilligerscentrale is bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Een persoonlijk adviesgesprek via Teams (beeldbellen) is ook mogelijk.