De man is door diverse bewakingscamera's vastgelegd.
De man is door diverse bewakingscamera's vastgelegd. Foto: still bewakingscamera.

Op zoek naar man die Weespse met ijspriem bedreigde

WEESP De politie is op zoek naar de man die op dinsdag 15 december rond 6.20 uur een vrouw in de trein van Weesp naar Utrecht beroofde van haar telefoon. De 30-jarige vrouw uit Weesp werd door de verdachte bedreigd met een ijspriem.

Na de beroving stapte de verdachte uit in Bussum-Zuid en rende weg. Anderhalf uur later werd de auto van een Bussumse gestolen terwijl zij buiten de auto haar zoontje gedag zei. Deze auto werd later onbeheerd op de Laarderweg in Bussum aangetroffen. De telefoon van de vrouw bleek uit de auto te zijn verdwenen. Via Find my iPhone vond de Bussumse haar telefoon terug in de bosjes en ook de telefoon van de vrouw uit Weesp. De politie houdt er daarom rekening mee dat het om dezelfde dader gaat.

Signalement
De verdachte staat op bewakingsbeeld. Hierop is ook te zien dat hij bij het betreden van station Weesp een andere reiziger vraagt de poortjes voor hem te openen. De verdachte is een donkergetinte man, stevig postuur, 35-45 jaar. Hij droeg een zwarte jas, zwarte broek en zwarte schoenen en een opvallende zwarte muts met oorflappen en een klep aan de voorkant, een zwart mondkapje met ter hoogte van de mond een witte opdruk van een rits en hij had zwarte handschoenen. Hij had een grote zwarte tas bij zich die hij met een schouderband droeg.

Iets gezien? Bel 0900 8844.