Liever Action dan DekaMarkt

WEESP 'Wat had jij graag in het pand van de Deen gezien?’, vroegen we vorige week aan de lezers van het WeesperNieuws. Inwoners zien het liefst een Action, zo blijkt uit de poll waar een overweldigend aantal mensen op gestemd hebben.

Meer dan 1.700 mensen brachten hun stem uit op het moment van schrijven. 471 van hen spraken hun voorkeur uit voor de discountwinkelketen. De DekaMarkt, de supermarkt die hoogstwaarschijnlijk in het pand van de Deen komt, blijkt een minder populaire keuze.

Volgens het hoofdkantoor van DekaMarkt is de overname nog afhankelijk van een aantal voorwaarden. “Waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, afstemming met de vakbonden en advies van de ondernemingsraden. Pas als de verkoop een feit is, wordt gestart met de ombouw van de supermarkten. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond, mits aan alle voorwaarden is voldaan.”

Uit de reacties blijkt dat veel mensen toch vooral een variatie in het aanbod willen. Niet meerdere filialen van dezelfde supermarktketen, maar vooral wat afwisseling. Vooral aan een discountsupermarkt lijkt veel behoefte te zijn.

Kijk op WeesperNieuws.nl/extra voor de uitslag van de poll en een greep uit de reacties