Barbara (80) wil graag vaker naar buiten

WEESP Maart staat bij de Vrijwilligerscentrale in het teken van maatjes. Ben je het thuiswerken of thuiszitten zat? Wil je iets betekenen voor een ander of je talenten inzetten? Dan is maatje zijn echt iets voor jou. Van eenmalig tot voor een langere periode en van fysiek tot online: het kan allemaal. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Met Barbara de natuur in

Barbara, 80, is altijd goedgehumeurd en vrolijk. Ze heeft haar hele leven veel gesport. Het liefst is ze de hele dag buiten, maar door lichamelijke problematiek is ze rolstoelafhankelijk geworden en kan dat niet meer zo vaak als ze graag zou willen. Barbara zoekt een gezellig, assertief maatje dat net als zij graag buiten is. Herken jij jezelf hierin en heb je wekelijks een paar uurtjes tijd om met Barbara naar buiten te gaan?

Een spelletje met José

José, 63, is een gezellige, zorgzame vrouw die van reuring houdt. Ze heeft jarenlang met veel plezier in de zorg gewerkt. Toen dat niet meer kon, is ze door psychische klachten in een isolement terechtgekomen. Ze mist haar Surinaamse familie en zou graag contact willen met een leuke, actieve vrijwilliger om een spelletje mee te doen of een klein rondje door Weesp mee te lopen. Lijkt het je leuk om wat gezelligheid terug te brengen in het leven van José?

Vormgever Clothing4u

Clothing4u zamelt nieuwe kleding in bij bedrijven/winkels om die uit te delen aan mensen die onder de armoedegrens leven. Er wordt uitgekeken naar een grafisch ontwerper. Iemand die het leuk vindt om content te creëren als er een actie is of voor het maken van flyers en hand-outs. Het is een flexibele vacature. Er zijn geen vaste tijden.

Op vcweesp.nl is meer informatie over bovenstaande én andere maatjesvacatures terug te vinden.