Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff.
Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff.

Opgeruimd

Als er iets is waar ik een pesthekel aan heb, dan is het wel aan zaken die nét niet kloppen, zoals het rijmwoord feesp op Weesp of goede bedoelingen die door gebrek aan doorzetten kansloos de mist in gaan. Dat je het even weet, ja. En dan niet omdat het goed of fout is, want een puriteinse vingerwijzer kun je mij niet noemen. Maar soms hè? Soms kan ik het gewoon niet laten om andermans was bij het nawegen even flink in het zicht aan de lijn te hangen. Dan praat ik poep, ja, wat ongelofelijk glad ijs is, maar voor deze ene keer (en het WeesperNieuws) heb ik het ervoor over omdat het - gedeeltelijk - ook op mij betrekking heeft.

Want met de ingang van de astronomische lente en de hiermee samenhangende schoonmaakwoede stuitte ik bij het opschonen van het internet (ik pak het graag groots aan, ja) op een bewonderenswaardig landelijk initiatief waar ik (want traag als dikke stront) te laat voor was om nog aan mee te doen. Afgelopen zaterdag - ik schrijf dit op maandag - bleek het namelijk Nationale Opschoondag te zijn geweest. De dag waarop vrijwilligers onder het motto Word weer verliefd op je buurt tijdens een opschoonommetje al plantsoenprikkend onze leefomgeving omtoveren in een zwerfafvalvrije schoonheid om prompt de lentekriebels van te krijgen, aldus de website. Nou heb ik mij nooit kunnen betrappen op warme gevoelens voor de stoeptegels voor mijn deur, maar dit was een gemiste kans, die ik afkocht met de belofte volgend jaar wél mee te doen.

Alleen hoop ik dan niet in van die goedgevulde maar toch achtergelaten hondenpoepzakjes te hoeven prikken die de Weesper vrijwilligers naast wat verwaaide mondkapjes en verkreukelde blikjes voornamelijk tussen de struiken aantroffen. Nu kun je hiervan denken: een goed begin is het halve werk, dus aan de inzet heeft het niet gelegen. Maar waarom na het vullen toch ook niet even doorzetten? Gebruik een wasknijper als je het echte vingerwerk niet trekt en mik het hele zaakje met een sierlijke zwaai in een prullenbak of Depodog. Dat geeft het hele jaar door een opgeruimd gevoel.




Gebruik een wasknijper als je het echte vingerwerk niet trekt