Vrijwilligers- centrale zoekt Jobmaatjes

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale selecteert elke week een aantal nieuwe vrijwilligersvacatures voor het WeesperNieuws.

Jobmaatjes

Wie wil een statushouder naar passend werk begeleiden? Jobmaatjes vergroten onder meer het zelfvertrouwen van de statushouder en dragen bij aan een snellere integratie. Een Jobmaatje heeft wekelijks 1-1,5 uur contact met een statushouder en helpt met het aanpassen van een CV, sollicitatiebrieven schrijven en het oefenen van gesprekken. Wanneer de statushouder werk heeft gevonden helpt het maatje bij het verder integreren in de werksituatie, bijvoorbeeld door uit te leggen hoe er hier op de werkvloer aan toe gaat.

Administratieve hulp

Versa Welzijn - Administratie voor Elkaar is op zoek naar enthousiaste, betrouwbare en deskundige vrijwilligers die cliënten thuis helpen met hun financieel-administratieve vragen. Deze vrijwilliger helpt met het ordenen van de administratie, belt met instanties, inventariseert schulden, vult formulieren in en gaat (als het nodig is) mee naar de gemeente of een budgetcoach. Geduld kunnen opbrengen, is hierbij van groot belang.

Op www.vcweesp.nl kun je meer informatie over deze én andere vacatures vinden.