Afbeelding
Foto: Hans Peijs

En weg is de worst

Sorry. Sorry dat we je vorige week met onze laatste poll een worst voorhielden, die een paar dagen later vanwege de nieuwste cijfers alweer rottend in de prullenbak lag. Maar veel Weespers zagen dat al aankomen, getuige het meest gegeven antwoord: voor versoepelingen is het nog te vroeg.  

‘Lekker winkelen!’, ‘Ergens een hapje eten en drinken’ en ‘Kunnen gaan en staan waar ik wil’. Dit zijn zomaar een paar reacties die we kregen op onze poll van vorige week. Toen gloorde er enig licht aan het einde van de coronatunnel. Het kabinet dacht na over een stappenplan om uit de lockdown te komen en de eerste versoepelingen zouden dan al volgende week in kunnen gaan. Maar nee. Daags na de opening van de poll, liepen de besmettings- en opnamecijfers weer op. En gisteravond maakte premier mark Rutte bekend dat het kabinet voorlopig afziet van verruiming van de maatregelen. Als er al iets wordt versoepeld, dan is dat pas NA Koningsdag. 

Deze ommezwaai was terug te zien in de poll. Gaandeweg vinkten steeds meer mensen het vakje ‘Ik vind het nog te vroeg voor versoepelingen’ aan. Dit antwoord was met 63 klicks de meest gekozen reactie. Hieronder de uitslag van de poll, die door 240 lezers is ingevuld. 

Naar welke versoepeling kijk jij het meest uit?









Naast het invullen van de poll werden de lezers ook uitgenodigd een aanvullende reactie te geven. Een greep uit de reacties via social media:
Rhido Ouwejan laat weten een voorstander te zijn van testevents: Beginnen met

#Testevents

Sommige of enkele musea’s weer open, naar de Johan Cruijff Arena als er weer gevoetbald wordt etc’.

‘Testen om te bewijzen dat je gezond bent is de grootste idioterie die er bestaat’

Ria Bruins wil haar vrijheid terug: Alle vrijheid beperkende maatregelen moeten van tafel. Testen om te bewijzen dat je gezond bent is de grootste idioterie die er bestaat. Als ik me laat testen kan ik even erna toch aangestoken worden met iets als griep, verkoudheid en kan ik vervolgens andere besmetten. Bovendien is er altijd gezegd: geen klachten geen tests’.

Geurt-Paul Koning heeft een lieve wens: ‘Eindelijk mijn moeder weer eens een knuffel kunnen geven’ 
Henk Portengen mist zijn kroegavondjes, hij zou het liefst weer eens Zinloos kwekken aan de bar van café Bijna Thuis’
Anita Gaasbeek merkt terecht op: ‘Versoepelingen gaan nog niet door, is net al bekend gemaakt. Nu weer wachten tot eind april pfffff.’