Afbeelding
Foto: Foto's: Robin Voorhamm

In je bubbel de Vecht op

De eerste sloep ging zaterdag te water, de tweede wordt momenteel gebouwd en de derde is besteld. Jacob Honing en Pieter Kors zijn samen een botenverhuur begonnen: ‘Lekker in je eigen bubbel de Vecht op, want dat mag wel’. 

Ze hadden de tewaterlating van de eerste boot juist verschoven naar het Paasweekend, want dan trekken de mensen er graag op uit. Niet wetende dat Pasen 2021 er eentje werd van kou, hagel en natte sneeuw. Een flitsende start bleef hiermee uit, maar de eerste boekingen voor later dit voorjaar komen inmiddels binnen. 

Nieuwe samenwerking

De eerste sloep, en straks ook die andere twee, liggen aan de steiger van café ‘t Helletje. Voor wie nu denkt: daar kon je toch al een bootje huren? Klopt! Maar aan die samenwerking kwam afgelopen herfst een einde dus zocht kroegeigenaar Pieter Kors een andere samenwerkingspartner. Dat werd Jacob Honing, die we onder meer kennen als voorzitter van rondvaartboot De Vuurlinie en als duikcoördinator van het Sluis-en-bruggenfeest. 

Vrijwilliger zijn bij de Vuurlinie leidde tot een nieuwe baan

Honing: “Pieter en ik kennen elkaar al heel lang, we hebben samen op school gezeten. Als voorzitter van de Vuurlinie heb ik ook altijd veel contact met hem, omdat zijn steiger ook het startpunt is van de rondvaarten. Zo hoorde ik dat hij voor de sloepverhuur een andere oplossing zocht. Ik ben altijd gek geweest op boten en varen, maar het kwam tot een paar jaar geleden nooit in me op om daar op zakelijk gebied iets mee te doen. Tot ik er uit moest bij KPN door een reorganisatie. Stilzitten is niks voor mij, dus werd ik vrijwilliger bij de Vuurlinie. Dat heeft me uiteindelijk weer betaald werk opgeleverd toen ik zzp’er werd in de rondvaartbranche van Amsterdam. Ook dat ligt nu natuurlijk stil, dus ik doe nu tijdelijk iets anders met deze nieuwe sloepverhuur ernaast. Het zou geweldig zijn als ik hier uiteindelijk van zou kunnen leven.” 

Varen is populair

Honing verwacht namelijk dat hij en Kors de vloot nog wel gaan uitbreiden: “Weesp is enorm aan het groeien, we verwachten veel belangstelling uit Weespersluis. En daarbij wint varen nog steeds aan populariteit, terwijl het bezitten van een eigen boot niet voor iedereen is weggelegd. Onze sloepen zijn elektrisch en dus duurzaam en daarnaast is varen een uitje dat ook kan tijdens een pandemie. Lekker in je eigen bubbel de Vecht op, dat mag wel. Dat kan trouwens ook prima op een wat frissere dag: warme jas aan en een dekentje mee. Op het water zijn is heel ontspannend. Het onthaast je en je ziet Weesp van een andere - heel mooie - kant.” 


Pieter Kors (links) en Jacob Honing. Foto: Robin Voorhamm

Pieter Kors is al net zo enthousiast: “De andere bootjes zijn sinds oktober weg en nu starten we met een nieuw verhuurbedrijf met drie prachtige nieuwe sloepen. Zij zijn ruimer en luxer dan de vorige bootjes en hebben een gezellige ronde setting. Hiermee beginnen we het vaarseizoen goed, laten we hopen dat het terrassenseizoen ook binnenkort kan starten en dat het voor iedereen een mooie lente en zomer worden. Juist nu een vakantie er waarschijnlijk niet in zit, is het heerlijk als je in eigen land leuke dingen kunt doen. En wat is er nou leuker dan een stukje varen en daarna een terrasje pakken?” 

Volle accu

De sloepen van Kors en Honing bieden plaats aan zes personen en kunnen voor minimaal twee en maximaal acht uur worden gehuurd. De schipper heeft geen vaarbewijs nodig. Honing: “Een van ons is aanwezig om instructies te geven. Die zijn niet ingewikkeld, iedereen kan deze sloep besturen. We zorgen voor een volle accu, waarmee acht uur kan worden gevaren. Pech onderweg? Dan bel je ons en komen we helpen.” Op aanvraag verzorgt ‘t Helletje voor een goedgevulde picknickmand of borrelbox. 

Boothurenweesp.nl is niet de enige plek in Weesp waar je een sloep kunt huren. Stef van Riggelen van

genietenopdevecht.nl

heeft elektrische sloepjes aan de steiger bij de Schalkse liggen, dit restaurant verzorgt ook hapjes en drankjes voor onderweg. Honing: “Op papier zijn we misschien concurrenten, maar in feite is de samenwerking met Stef heel goed. Als wij volgeboekt zijn, verwijzen we door naar Stef en andersom gebeurt dat ook. Er is voldoende animo om naast elkaar te bestaan en zoals ik al zei zal de klandizie alleen maar toenemen.” 

Kijk voor andere sloepen, vaartochten, visboten, kanoën en suppen op

welkominweesp.nl

.