Van de lezers

Zebrapaden

Een reactie op de brief over de zebrapaden in Weespersluis in de krant van 14 april j.l.: Eigenlijk mag u bijna alle zebrapaden uit het centrum wel benutten. Dat is een 30km-gebied, dat houdt in een 'voetgangersgebied'. Daar is buiten voetgangers iedereen te gast. Bijna niemand weet het of houdt zich eraan. Kan ook niet, want de bebording klopt niet en wordt nergens herhaald. Ook op het wegdek wordt niemand herinnerd. Ik heb dit al een aantal keren bij B en W aangekaart. Respons 0,0. Wij hopen voor u en de bewoners van Weespersluis dat u bij B en W gehoor vindt. Maar van excuses zal geen sprake zijn. Onze gemeente Weesp doet niets verkeerd. Vandaar. Nu maar sparen voor verf. Die is opgemaakt aan de slogan 'houd 1,5 meter afstand'. Veiligheid voor alles!
Ferd. Vermeulen.

Afvalcontainers

In de NRC-bijlage 'Amsterdam' van afgelopen weekend stond een schokkend verhaal over een grote rattenplaag in Amsterdam-Zuid en de Rivierenbuurt. Het is een totaal horrorverhaal: ratten die huizen binnendringen, uit de wc-pot springen, zich verschansen in kruipruimtes of tussen het plafond en uit een kinderbakfiets springen. Ondergrondse afvalcontainers zijn daarbij de grootste boosdoener doordat deze vaak overvol of verstopt zijn en daardoor een verzamelplaats voor zwerfafval. Dat dan weer ratten aantrekt. Een beter pleidooi tegen ondergrondse afvalcontainers in onze kwetsbare, historische binnenstad had ik zelf niet kunnen schrijven! Want dit willen we toch niet in Weesp!? Ondergrondse afvalcontainers zijn een verzamelplek van afval 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Continu afval in het straatbeeld tegenover 1x per week als het door een geweldige vuilnisdienst wordt opgehaald. Voor mij geen moeilijke keuze, dus geachte leden van de gemeenteraad: géén ondergrondse afvalcontainers in het beschermd stadsgezicht alstublieft.
Xandra Wentink-Quelle

Weesp Bloemenstad

Jaarlijks kijk ik uit naar de bloembakken in het centrum aan bruggen en lantaarnpalen. Ze worden goed verzorgd en als de bloemen zijn uitgebloeid worden de bakken weer weggehaald. Wat een verschil met de nieuwe stroken op de gracht. Natuurlijk zullen die van de zomer ook mooi bloeien, maar nu zijn vooral de katten er blij mee dat ze niet hoeven te graven. En nee, hondenbezitters, het zijn dus geen hondenuitlaatstroken. Ook hier graag de poep opruimen. In het najaar houden we dan een hobbelige groenstrook over... wat zonde van het aanzien van de gracht.
Maartje Aleman