Juf Em geeft via de livestream tips voor Koningsdag in lockdown.
Juf Em geeft via de livestream tips voor Koningsdag in lockdown.

Livestream: in je eigen huis, maar wel met z'n allen tegelijk

WEESP Net als vorig jaar is er een livestream zodat Weespers in hun eigen huis, maar wel met z’n allen tegelijk, kunnen kijken en luisteren naar tradities, zoals het luiden van de klokken door de stadsbeiaardier om 09.45 uur en een toespraak van waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove om 10.15 uur.

Daarna zijn er via dit kanaal diverse optredens te bekijken, zoals een speciale voorstelling van Poppentheater Fatsnerran met Juf Em genaamd Koningsdag thuis voor de buis. De kinderen van de Terp kennen Juf Em nog van de filmpjes die leerkracht Marijke Bauwens maakte toen de scholen dicht waren en er thuisonderwijs werd gegeven. Dit keer verzorgt moeder Monster geen taallesje (het is immers vakantie!) maar geeft ze alle kinderen van Weesp tips voor Koningsdag in lockdown.

Ook via de livestream: Goochelaar David Nathan laat via YouTube mysterieuze trucs zien, proosten met het bestuur van de Oranjeverenigingen en borreltijd kan gecombineerd worden met de Koningsdag City Pubquiz in samenwerking met de City of Wesopa die om 16.00 uur begint. Hopelijk is het weer net zulk mooi weer als vorig jaar. Tablet of laptop mee de tuin in, oranjebittertje erbij en quizzen maar. Het is een leuk idee om te weten dat overal in Weesp op dat moment mensen in hun eigen bubbel hieraan meedoen. En er zijn ook nog mooie prijzen mee te winnen.