Afbeelding
Foto: Brian Elings

Vreemdgaan met de beste vriendin van


Soms moet de titel van je column keihard lezers trekken en dan kies je voor grof geschut.

Nu ik uw aandacht heb, wil ik u vertellen over een meetinstrument. Eén die de snelheid van tijd perfect weergeeft. Je hebt ze in allerlei vormen en prijzen. Die van ons is rond en heeft 3 poten. Het materiaal is hard-plastic. We hebben dit instrument gekocht in een Ikea-filiaal. Het lijkt eigenlijk sprekend op een kinderkrukje. Als ik er bijvoorbeeld op ga staan dan is het apparaat meteen kapot. Gelukkig hadden we er twee.

Dit apparaat meet dus tijd. En werkt als volgt: onze dochter van 9 kan zonder, maar onze zoon van 5 werkt nog dagelijks mee aan de tijdmeting. Tot gisteren. Toen vond er een extreem spannend moment plaats. Nadat ik de medewerker van 5 had gevraagd om zijn avondbad te nemen, zag ik de bloterik zich afzetten van de vloer en met een onhandige beweging balanceerde hij op de badrand. NEEEEE!!

Ja. De tijdmeting liep op zijn einde. Het apparaat had zijn laatste informatie doorgegeven. En is nu overbodig. Dag opstapje voor peuter en blèrend kind. Dag instrument. Deze tijd is voorbij. En geeft aan dat ik een oudere vader ben geworden. Van twee grote kinderen. Vrouwlief en ik zullen het vanaf nu moeten doen met de foto’s van vorige jaren. Ahhh.. kijk eens hoe lief. Die pleister. Toen viel hij van zijn opstapkrukje bij het tandenpoetsen.