In verschillende wijken hielden kinderen kleine vrijmarkten voor het huis.
In verschillende wijken hielden kinderen kleine vrijmarkten voor het huis.

De tweede Koningsdag in lockdown

WEESP Vandaag kunnen we voor het eerst sinds maanden weer naar het terras, maar gisteren kon er nog bar weinig. De tweede Koningsdag in lockdown was er vooral een van gezelligheid in huiselijke kring.

Toch was het overal wel te zien en te merken dat het een nationale feestdag was. Veel mensen hadden de vlag uit hangen en soms ook andere versieringen aangebracht, 's ochtends stonden er rijen bij de bakkers voor oranjegebak, kinderen speelden buiten in oranje outfits en 's middags werd er op kleine schaal geborreld. Hier en daar ging dat wat verder, dat had waarschijnlijk ook te maken met het feit dat de maatregelen een dag na de verjaardag van de Koning versoepeld werden. In sommige delen van Weesp werd daar op Koningsdag al een voorschot op genomen door met wat meer mensen dan toegestaan samen te komen. Handhaving was hierop voorbereid en greep waar dat nodig was in. Om dit te voorkomen had de Oranjevereniging van Weesp juist ingezet op een coronaproof feestdag met festiviteiten die binnen of in eigen kring konden plaatsvinden, zoals een speurroute, een Google Tracker Tour en een onlinepubquiz. Maar het comité had ook liever een groot feest gezien; de hoop is gericht op volgend jaar.

De redactie bedankt alle mensen die een foto van hun Koningsdag hebben opgestuurd. Kijk op weespernieuws.nl voor de fotoserie.