Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Dan weer meer, dan weer minder besmettingen

WEESP Na een piek in het aantal coronabesmettingen eind maart, is het aantal positief geteste personen de afgelopen weken weer gedaald. In de week van 22 maart testten nog 81 personen positief bij de testgarage van dokter Hans Burggraaf, de afgelopen week waren dat er 32.

De ene week gaat het beter dan de andere. Na een forse daling in de twee weken na de piek van eind maart zit er de laatste drie weken geen duidelijke lijn in. “Het blijft kabbelen in Weesp", laat dokter Burggraaff weten. “Dan weer meer en dan weer minder.”

In de afgelopen week werden er in totaal 488 mensen getest bij de Weesper teststraat. Van hen bleken 32 mensen ook daadwerkelijk besmet te zijn met het virus. Dat komt neer op ruim 6 procent.

Bij de Weespers die getest werden lag dat percentage iets hoger: ruim 7 procent van de mensen uit Weesp die getest werden kregen een positieve testuitslag. In totaal werden er 366 Weespers getest.


Terrassen open, avondklok weg

WEESP Vorige week kondigden demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge aan dat de terrassen onder voorwaarden weer open mogen. Vandaag is het zover. Ook geldt de avondklok niet meer.

“We mogen weer open,” schrijft Toeter en Bellen op sociale media. “Nog lang niet zoals we zouden willen maar het begin is er.” Het café moest noodgedwongen maandenlang de deuren sluiten. Ook bij restaurant De Kruidenier zijn ze blij met de versoepelingen. Het restaurant opende tussen de twee coronagolven in, en heeft dus nog nooit ‘echt’ gasten kunnen ontvangen.

De terrasregels zijn als volgt:

- De terrassen mogen buiten van 12:00 tot 18:00 uur open.
- Het maximale aantal gasten op een terras is 50.
- Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan.
- Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand.

Een overzicht van alle regels die gelden op het terras is te vinden op rijksoverheid.nl