Wim Gijben (links) werd in 2013 geëerd met een Koninklijke onderscheiding.
Wim Gijben (links) werd in 2013 geëerd met een Koninklijke onderscheiding. Foto: Marieke van Veen

Clubs in rouw door overlijden Wim Gijben

WEESP Er wordt binnen Weesp met verdriet gereageerd op het overlijden van Wim Gijben. De Weesper stierf vorige week maandag (3 mei) op zijn zeventigste verjaardag. Hij was al enige tijd ziek.

Wim Gijben was een bekend gezicht in Weesp. Hij werkte jarenlang voor de gemeente, maar nog meer mensen kennen hem van het vele vrijwilligerswerk dat hij deed binnen verschillende organisaties. In 2013 werd Wim Gijben hiervoor op een mooie manier in het zonnetje gezet. Bij de lintjesregen van dat jaar werd hij geƫerd met een Koninklijke lintje, dat aan hem werd uitgereikt door toenmalig burgemeester Bart Horseling (zie foto).

Wim Gijben kreeg het lintje voor zijn inzet bij een waslijst aan Weesper verenigingen. Een greep: Rapiditas, de Vechtruiters, werkgroep POCO, De Weesper Moppen en Triton. Ook was de Weesper actief binnen Watersportvereniging De Vecht en de Kreatieve Groep Weesp.

De Kreatieve Groep laat via social media weten: "Wim Gijben was tot enkele jaren geleden een vaste begeleider van de KGW. Hij gaf jarenlang koken aan de groep 'Koken voor mannen', later 'Koken door mannen' genoemd. Ook verzorgde hij de lekkere hapjes bij KGW-evenementen zoals de expositie in de synagoge. Het bestuur van de KGW condoleert namens de vereniging Ria en Sven met hun grote en veel te vroege verlies".

Ook de Algemene Weesper Hengelaars Bond reageert bedroefd. De vereniging laat in een rouwadvertentie in deze krant (pagina 2) weten: "Wim is sinds jaar en dag lid van de AWHB en is naast bestuurslid ook voorzitter en administrateur geweest. De AWHB gaat naast zijn warme persoonlijkheid ook zijn grote kennis van zaken missen. Wij wensen Ria en Sven veel sterkte toe om het gemis van man en vader om te gaan".