Afbeelding

Vaarwel Weesp


Wethouder Léon de Lange wordt op 19 mei geïnstalleerd als burgemeester van Landsmeer. Dat betekent dat dit de laatste keer is dat hij in onze podcast De Collegekamer verschijnt.

Waarschijnlijk heeft u als Extra-lid in april al ons

Zaterdagportret

met Léon de Lange gelezen. Daarom gaan we vandaag vooral verder waar we toen gebleven waren.

In zijn ontslagbrief bedankte de vertrekkende wethouder de gemeenteraad voor de plezierige samenwerking, maar hij deelde hierin ook zijn zorgen over het feit dat de gemeenteraad de ambtelijke expertise steeds meer lijkt te wantrouwen. Hij schreef: ‘De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik mij hierover zorgen maak en alleen maar kan hopen dat u bereid bent om hier op een andere manier mee om te gaan richting de toekomst’. Dat werd hem niet door alle raadsleden in dank afgenomen. In deze podcast legt hij uit wat hem tot deze opmerking bracht.

Parkeerbeleid

Ook gaat hij in op de kritiek die sommige Weespers hebben op het nieuwe parkeerbeleid. Zij menen dat de uitbreiding van het betaald parkeren de parkeerdruk in andere wijken juist verhoogt, waardoor het probleem zich alleen maar verschuift. Hij legt uit dat de gemeente dit in de gaten houdt en dat het kan dat het nieuwe beleid nog wordt aangepast, onder meer door in nog meer wijken betaald parkeren in te voeren.

Verder praten we met hem over het feit dat de gemeenteraad het verbeterplan voor de rotonde Leeuwenveldseweg en Bouhuijstunnel heeft teruggestuurd naar de tekentafel. Terwijl er juist eindelijk schot zat in deze langslepende kwestie. Wat is het probleem en wat betekent dit voor het plan? En hij vertelt over zijn nieuwe baan, zijn laatste werkweek in Weesp, de overdracht van zijn dossiers en wat hij ervan vindt dat zijn post niet wordt ingevuld maar dat zijn portefeuille over de andere laden van B en W wordt verdeeld.

Hij sluit zijn laatste podcast af met een boodschap aan alle Weespers.

Enter Media

·

Afscheid van de collegekamer van Weesp