Afbeelding

De nieuwste vacatures van de Vrijwilligerscentrale

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale selecteert elke week een aantal nieuwe vrijwilligersvacatures voor het WeesperNieuws.

Aminata wil Nederlands oefenen

Aminata komt uit West-Afrika en woont 12 jaar in Nederland. Omdat Aminata de Nederlandse taal niet heel goed spreekt, wordt zij beperkt in dagelijkse leven en zoekt daarom iemand die met haar de Nederlandse taal spreekt door samen te wandelen of lezen met een kop koffie erbij. Aminata verstaat en begrijpt de gesproken taal, maar ze heeft zelf moeite met terug praten (woordenschat, zin opbouw grammatica, schrijven.)

Koken met Ans

Ans (38 jaar) woont op de Achtergracht, een locatie van Philadelphia Zorg. Ze zou heel graag willen leren koken maar heeft hier wat begeleiding bij nodig. Wie lijkt het leuk om Ans te leren koken? Vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.30? Ze kan dan 's avonds zelfstandig de gemaakte maaltijd opwarmen in de magnetron. Houd je van koken, heb je geduld en zin om Ans wat leuke en gemakkelijk recepten te leren?

Samen de hond uitlaten

Een van onze cliënten, een man van 42 met een verstandelijke beperking is dol op honden en wil graag mee de hond uitlaten. Loop je weleens met de hond een rondje door het centrum van Weesp? En zou je het leuk vinden als onze cliënt gezellig, als wandelmaatje, met je meeloopt? Hij is namelijk dol op honden. En bovendien is het voor hem natuurlijk heel erg fijn om even lekker buiten een rondje te lopen. En als hij de hond ook nog eens vast mag houden maak je zijn dag helemaal goed!

Op www.vcweesp.nl kun je meer informatie over bovenstaande én andere vacatures terugvinden. Voor alle vragen over het doen van vrijwilligerswerk is de vrijwilligerscentrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Een persoonlijk adviesgesprek is ook mogelijk.