Tijdelijk geen KCA inleveren

WEESP Vanaf vandaag (woensdag 26 mei) tot en met donderdag 10 juni is het KCA-depot op het scheidingsstation in Weesp gesloten. Het scheidingsstation blijft wel open voor het inleveren van ander afval en grondstoffen.

De tijdelijke sluiting van het depot is nodig om groot onderhoud aan het gebouw te kunnen plegen. Wie toch klein chemisch afval kwijt wil, kan terecht op de scheidingsstations in Bussum, Huizen en Hilversum. De adressen en openingstijden zijn te vinden op gad.nl/scheidingsstations.

Klein chemisch afval zijn onder andere batterijen, verf, spaarlampen, spuitbussen, medicijnen en cartridges. Een groot deel van de schadelijke stoffen in deze producten kan worden hergebruikt, daarom is het belangrijk om het apart in te leveren. Belanden deze stoffen in het restafval, dan kan dit schadelijk zijn voor lucht, grond of grondwater.

Vermijd drukte
Op zaterdagen, na het weekend en aan het eind van de middag kan het druk zijn op de scheidingsstations. Daarom raadt de GAD aan om andere momenten te kiezen.