Afbeelding

Podcast met de burgemeester

ch netjes gedragen en de maatregelen in acht genomen.”

Aandacht

In zijn columns in WeesperNieuws heeft Van Bochove de afgelopen periode meerdere malen extra aandacht besteed aan de situatie van eenzame mensen. Schenk hen eens aandacht was steevast de boodschap. “Ik heb er geen bewijzen voor maar ik heb het idee dat dit is opgepakt”, zegt hij nu. “Ik heb meerdere signalen gekregen van mensen die even een kaartje hebben gebracht of even een bloemetje hebben laten bezorgen. Dat vind ik mooi en ik denk dat er meer gebeurd is dan dat ik weet, want niet iedereen meldt dit bij de burgemeester”, zegt de burgemeester, die ook uitlegt hoe er door het crisisteam elke keer is en nog steeds wordt gereageerd op de persconferenties van premier Rutte en ‘coronaminister’ De Jonge.

Handhaving

Dan komen we bij een aantal concrete zaken. Allereerst de handhaving. Ook Van Bochove merkt net als veel andere burgemeesters dat het, met steeds meer versoepelingen in zicht, dat het lastiger wordt om te handhaven. Hij noemt een voorbeeld: “Je moest eerst om zes uur en nu om acht uur van het terras af zijn en dat geeft wel eens spanning. Maar in samenwerking met de horeca in Weesp komen we daar over het algemeen wel goed uit.”

Groene Punt

Komen we bij de Groene Punt. Er is op dit moment nog geen datum in het vizier waarop de Groene Punt weer open zou kunnen. De afstandsregels blijven nog even van toepassing en er zijn ook nog steeds beperkingen met de groepsgrootte en zolang dat het geval is, komt er geen heropening. “Als je de Groene Punt opengooit is het heel moeilijk om dat weer terug te draaien, dus je moet er wel heel erg van overtuigd zijn dat het verantwoord kan. En iedereen heeft het over de Groene Punt, maar iedereen weet ook hoe druk en hoe ongecontroleerd het daar kan zijn”, aldus Van Bochove, die ook maar eens gezegd wil hebben dat ook in een normale zomer de Groene Punt in de zomer regelmatig voorbij komt als plek waar het uit de hand kan lopen.

Sluis-en-bruggenfeest

Voor wat betreft het Sluis-en-bruggenfeest: daar is momenteel eigenlijk nog niets concreets over te melden. De vergunning is aangevraagd, maar achter de schermen wordt er druk overlegd door de stichting Volksfeesten Weesp, de gemeente en hulpdiensten en handhavers over de invulling. “Wij moeten een besluit nemen tussen nu en een aantal weken en er zijn nog wel wat open eindjes. Daar kan ik eigenlijk geen concrete mededelingen over doen”, vertelt de burgemeester, die wel zegt dat als de open eindjes uiteindelijk worden gesloten en er geen bezwaren tegen de vergunningverlening komen die gehonoreerd worden, dat er dan wellicht een Sluis-en-bruggenenfeest kan zijn. “Maar ik wil eerst dat de vergunningaanvraag goed en compleet op het stadhuis ligt zodat we die kunnen beoordelen. En als ik van de hulpdiensten groen licht krijg, dan ben ik bereid om groen licht te geven.”

Vaccin

Tot slot dan het nieuws: de gemeente bereidt een plan de campagne voor om Weespers die slecht bereikt kunnen worden en daarom zich niet laten vaccineren over de brug te trekken. “Wij bereiken bepaalde groepen heel moeilijk en we zijn er nu over aan het nadenken hoe we hen kunnen aanspreken.”

Luister hieronder naar de podcast van burgemeester Van Bochove.

Enter Media · WeesperNieuws I De Collegekamer: De coronaversoepelingen