Versa wil een tweede moestuin opstarten.
Versa wil een tweede moestuin opstarten. Foto: Marieke van Veen

Vacatures Vrijwilligerscentrale

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale selecteert elke week een aantal nieuwe vrijwilligersvacatures voor het WeesperNieuws.

Moestuinproject

Vanwege de klimaatdoelstellingen moeten wij anders omgaan met het milieu. Dus is het belangrijk dat wij onze kinderen nog beter leren om te gaan met de natuur. Daarom wil Versa Welzijn Weesp een moestuinproject opstarten. Het plan is om moestuinen aan te leggen bij sportvelden in Weesp en het is de bedoeling dat kinderen van deze sportverenigingen mee kunnen helpen in de moestuin. Hierdoor komen zij dichter bij de natuur te staan. Heb jij groene vingers en wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan dit project? Laat het ons weten.

Coördinator Kletsmaatjes

Kletsmaatjes is een succes! Opgericht tijdens en in antwoord op corona voorziet Kletsmaatjes sinds vorig jaar meer dan 2000 koppels -nieuwkomers met vrijwilligers - van een wekelijks gespreksmoment. Een aanhoudende stroom aanmeldingen getuigt van een duidelijke behoefte onder nieuwkomers om de taal te leren. Daarom zoeken we per direct nieuwe vrijwilliger-coördinatoren die helpen dat succes te dragen. Als coördinator voer je intakegesprekken met nieuwkomers en vrijwilligers waarna je ze onderling koppelt. Vervolgens monitor je die koppels gedurende een traject van 26 weken. Tijd: circa 8 uur per week verdeeld over meerdere dagen.

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen de mogelijkheden worden besproken. Op vcweesp.nl kun je meer informatie over bovenstaande én andere vacatures terugvinden. Vragen? De centrale is bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.