Leontien Ruiters neemt het nieuwe FORT! Magazine in ontvangst bij het Fort Uitermeer in Weesp.
Leontien Ruiters neemt het nieuwe FORT! Magazine in ontvangst bij het Fort Uitermeer in Weesp.

Naar een fort is een fijn en veilig dagje uit

WEESP Komend weekend gaat het fortenseizoen van start. De forten, vestingen en bunkers van alle Nederlandse waterlinies zijn weer te bezoeken en hebben leuke activiteiten.

“Een bezoek aan een fort is het ideale dagje uit", meent Stichting Liniebreed Ondernemen. “Met hun weidse terreinen zijn forten en vestingen geweldige plekken om veilig samen te komen.” In Weesp zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan men bij Fort Uitermeer racen met een op afstand bestuurbare mini Landrover, een (kinder)escaperoom spelen en genieten van een lunch of diner bij Uit & Meer.
Dit seizoen komen de forten met een nieuwe educatieve speurtocht: de Expeditie Waterlinie. Via een gratis QR-code kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar de forten in Nederland digitaal ontdekken. Op diverse forten zijn routes uitgezet met posters. Meer informatie over de speurtocht is te vinden op www.expeditiewaterlinie.nl.

Ode aan de waterlinies

Daarnaast is er een speciaal programma gericht op de Hollandse Waterlinies. De Stelling van Amsterdam is al sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed en de Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de status van Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam. Als dat doorgaat, zullen de twee linies vanaf 2021 één groot Werelderfgoed vormen: de Hollandse Waterlinies. Tijdens het programma, Ode aan de Hollandse Waterlinies, kunnen bezoekers kennis maken met de geheimen, verhalen en bijzondere objecten op en rond de forten door verschillende activiteiten.

FORT! Magazine

Onlangs kwam de 8e editie van het FORT! Magazine uit. Leontien Ruiters nam het eerste exemplaar in ontvangt op Fort Uitermeer. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij enkele forten, VVV's of digitaal te lezen via www.forten.nl.