Afbeelding
Foto: Brian Elings

De toekomst van Weesp

Zie ze voetballen. Met van die prachtige voetbalschoenen. Sommigen gaan na 10 minuten even in het doel liggen. Beetje kletsen. Af en toe zie je er één die alleen maar wil scoren. Maar die is dan ook 4 maanden ouder. Deze jongens en meisjes zijn nu 5, 6, 7 jaar. En weten niet dat ze later Weesp groot gaan maken.

Als terugkerende ondernemer die zijn/haar leven weer aan de Vecht wil doorbrengen. Als Weesper ambtenaar die zorgt dat de windmolens gewoon in Naarden en Muiden blijven. En niet verder oprukken. Als scout die weer de beste spelers van FC Weesp wegpikt voor Ajax. En daar trots op is. En misschien wel als Nederlands Elftalspeler die gewoon lekker dicht bij zijn/haar ouders wil wonen. Hij of zij koopt dan een rijtjeshuis voor 8,9 miljoen en is totaal gelukkig.

Als zoon die de brouwerij van zijn vader overneemt. Zijn hasj-bier werd een groot succes en trok toeristen van over de hele wereld. Zoiets neem je graag over. Als directrice van het Vechtstede College. Waar je als leerling zo veel kennis en vrienden hebt opgedaan dat dit een logische stap is. Je selecteert meteen de meest empathische leraren uit West-Europa. Als kind van de bakker. Jouw brood bevat louter bouwstenen voor de nieuwe generatie. Vermalen Weespermoppen zijn jouw geheime ingrediënt.

De nieuwe Weespers komen eraan. Dat verzeker ik u. U kunt deze toekomstige leiders alvast bekijken bij FC Weesp. Ze dragen sinds kort allemaal trots hun gloednieuwe clubshirt. Makkelijk te herkennen dus.