Janny en Aart Landwaart (beiden 83) waren op 1 juni zestig jaar getrouwd.
Janny en Aart Landwaart (beiden 83) waren op 1 juni zestig jaar getrouwd. Foto: Fam. Landwaart

Diamanten bruidsparen in het zonnetje gezet

WEESP Voor de eerste keer in een jaar en drie maanden is de burgemeester weer op bezoek geweest bij diamanten echtparen. Janny en Aart Landwaart (beiden 83) waren op 1 juni zestig jaar getrouwd en Nono en Myrthe de Veer-Lafleur (beiden 80) bereikten 7 juni dezelfde mijlpaal.

Op 1 juni zou er eigenlijk niets gevierd worden. Tenminste, dat hadden de kinderen Janny en Aart Landwaart wijsgemaakt. “Ze hadden gewaarschuwd dat we thuis niets moesten doen vanwege corona, want er komen dan uiteindelijk altijd meer mensen dan verstandig is", vertelt Janny. Aart: “Maar er werden wel allerlei toespelingen gedaan. Toen vroegen we ons wel af: gaat er iets gebeuren of niet?” Omdat ze zo hun twijfels hadden, werd het echtpaar Landwaart verteld dat ze in ieder geval thuis moesten zijn op een bepaalde tijd. Aart: “We werden opgehaald door een goede vriendin die ons naar het huis van onze dochter en schoonzoon bracht.” In de grote tuin was het hele gezin aanwezig om Janny en Aart te verrassen: dochter en schoonzoon, zoon en schoondochter, en de drie kleinkinderen. Janny: “Het was hartstikke leuk, ze hadden geregeld dat er een brunch gebracht werd. Een hele verrassende dag. Ze hadden natuurlijk gedaan alsof we het niet zouden vieren, maar stiekem hadden ze achter onze rug wel wat georganiseerd.” En toen kwam burgemeester Van Bochove ook nog op bezoek. “Dat was heel leuk. Wij zijn de eersten sinds het begin van de pandemie. We hebben even gezellig met elkaar gepraat en onze dochter was erbij om foto’s te maken en voor de koffie te zorgen", vertelt Aart.

Nono en Myrthe

Nono en Myrthe de Veer-Lafleur waren afgelopen maandag (7 juni) op de kop af zestig jaar getrouwd. Hun kinderen hadden beloofd verspreid over de week op de koffie te komen, maar hadden ondertussen iets heel anders bekokstoofd. Bij Tong-Ah wachtte het diamanten bruidspaar een verrassingslunch met alle kinderen en kleinkinderen. Dochter Brigitte kwam zogenaamd aan het eind van de ochtend een bakkie doen. Maar na de knuffel (”We zijn inmiddels allemaal gevaccineerd”) had ze een mededeling voor haar ouders: we gaan zo ergens heen, dus als jullie nog iets anders willen aantrekken dan kan dat nu nog. Haar ouders waren wel even beduusd, maar of ze echt niets hadden zien aankomen, is de vraag: ze waren ‘toevallig' afgelopen vrijdag allebei naar de kapper geweest.

Op WeesperNieuws.nl/Extra vertellen beide diamanten bruidsparen over hun leven

Nono en Myrthe de Veer-Lafleur.