Afbeelding
Foto: Pixabay

Banden van ex lek gestoken

Een 33-jarige Bussumse heeft een boete van 1.000 euro waarvan 500 euro voorwaardelijk gekregen wegens het bezit van pepperspray en het vernielen van de banden van een bestelbus en de motor van haar ex vorig jaar. Van de mishandeling waarbij de vrouw hem een klap in het gezicht zou hebben gegeven is ze vrijgesproken. 

De vrouw heeft al jaren last van haar ex-vriend. De twee wonen om de hoek bij elkaar en komen elkaar in de supermarkt tegen waardoor de spanningen oplopen. In 2017 liep ze een gebroken rib op door haar ex en twee jaar later een gebroken knie. Ook zou de man haar expres hebben aangereden. De schade was zo’n 2.500 euro. 

In 2018 onderging ze een behandeling bij een psycholoog wegens opgelopen trauma’s. Ook heeft zij regelmatig contact met Veilig Thuis, een instelling die onder meer slachtoffers van huiselijk geweld ondersteunt. 

‘Ik was gewoon aan het eind van mijn latijn’

De vrouw bekende dat ze de de banden van de voertuigen van haar ex bewerkt had met een mes: “Ik was het zo zat, zo boos en gefrustreerd. Ik was gewoon aan het eind van mijn latijn.” Haar advocaat liet weten dat de man voortdurend stalkt en lastig valt. De klap in zijn gezicht ontkende de vrouw. Ze verklaarde verhaal te komen halen omdat ze nog geld kreeg van haar ex. Een vriend van haar ex was bij de ontmoeting aanwezig en zou vanuit zijn ooghoek iets hebben zien bewegen en toen een ‘pets’ hebben gehoord. Maar de politierechter in Utrecht vond dat te weinig om als bewijs te dienen. 

De officier eiste 1.000 euro boete en vond dat de mishandeling, het bezit van pepperspray en de vernieling van de banden bewezen zijn. Zij wees het betoog van de raadsvrouw van de Bussumse af die stelde dat de psychische gesteldheid van haar cliënt zodanig was dat haar niet kon worden verweten de banden te hebben lek gestoken. “Ik vind dat haar geen straf moet worden opgelegd”, klonk de raadsvrouw. Ook de rechter ging daar niet in mee. Ze ziet dat het slachtoffer in een moeilijke situatie zit en dat de contacten met haar ex heel ingrijpend zijn geweest, maar zij vindt dat de Bussumse niet geheel zonder schuld is. Ze matigde de straf enigszins en hoopt op beterschap.