Speeltuin Don Bosco.
Speeltuin Don Bosco. Foto: Marieke van Veen

Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale selecteert elke week een aantal nieuwe vrijwilligersvacatures voor het WeesperNieuws.

Taalmaatjes

Versa Welzijn is begin dit jaar gestart met een taalmaatjesproject. Door de grote vraag van statushouders en nieuwkomers zijn wij doorlopend op zoek naar taalmaatjes. Als taalmaatje oefen je wekelijks de taal met iemand. Vaak gaat het om het verbeteren van de spreekvaardigheid. Beheers jij de Nederlandse taal goed en vind je het leuk om iemand hiermee te helpen? Meld je dan aan! Je krijgt een training en er wordt intervisie aangeboden.

Speeltuin

Speeltuin Don Bosco zoekt vrijwilligers. Als vrijwilliger in de speeltuin sta je altijd met z’n tweeën. Samen zorgen jullie er ervoor dat de speeltuin opent (+/-13.15 uur) zodat de bezoekers kunnen komen spelen. Jullie tekenen de namen af van de bezoekers en bestieren samen het winkeltje waar jullie entreegeld innen en lekkernijen verkopen. Wanneer de speeldag erop zit, zorgen jullie dat alles netjes achtergelaten wordt en sluiten jullie af (+/-17.15 uur). Met slechts een paar uurtjes inzet hebben jullie een hele hoop ouders en kinderen een leuke dag bezorgd!

Tuinieren

Versa Welzijn Vrijwillige Thuis Hulp is op zoek naar vrijwilligers die 1 à 2 uurtjes lichte tuinwerkzaamheden willen verrichten bij oudere mensen thuis. Denk aan grasmaaien, snoeien en onkruid verwijderen. Je ontvangt een kleine onkostenvergoeding van 6 euro per uur.

Wil je wel vrijwilligerswerk doen, maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk. De vrijwilligerscentrale is bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Op www.vcweesp.nl kun je meer informatie over bovenstaande én andere vacatures terugvinden.