Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff.
Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff.

Ik vertrek (niet)

Met de toenemende vaccinaties en de daarmee samenhangende versoepelingen gonsden woorden als victorie, vrijheid en vakantie weer over de heropende terrassen en deden de vooruitzichten van zonovergoten stranden, luxe hotels met sterreneten en zalig romantische zonsondergangen de denkbeeldige palmen aan de Weesper allee van allure al ruisen in een fata morgana van jewelste. Hetgeen flink in de hand werd gewerkt door een Hollandse zomerzon die in rap tempo een hitte ontwikkelde waar menig subtropisch klimaat het nakijken bij had. En dat uitgerekend in mijn vakantie die ik - toen nog wachtend op Janssen - uit voorzorg als staycation bij B&B Boom op het Buitenveer had geboekt. Hoewel ik er al jaren woon, was ik toch weer gevallen voor de ruime kamers, het terras aan het water en de door de heer des huizes tiptop geregelde ontbijtjes die op bed worden geserveerd. Een fijne comfortzone van waaruit Amsterdém, Amsterdém beach en Amsterdém castle zowat lopend bezocht kunnen worden. Tenzij je op je eerste vrije dag door de kaakchirurg een wortel uit je kaak laat opdiepen waardoor je uit zelfmedelijden toch maar liever in je karretje stapt. Dat tot mijn grote verrassing ineens naast een tot politiebureau omgetoverd oud bankgebouw aan de Irenelaan geparkeerd bleek te staan, en dan ook nog eens recht tegenover de vrolijk gekleurde filmcateringbus van Madelon uit het tv-programma Ik vertrek. Een grotere tegenstelling is eigenlijk niet denkbaar. Want waar ik kan wentelen en wortelen in Weesp, verbouwt zij samen met man Marc (en familie en vele vrienden) een oude Spaanse finca bij Malaga om tot een heerlijk boetiekhotel met restaurant om daar permanent te gaan wonen. Met één klop op de bus kwam haar olijke koppie al tevoorschijn en werd ik smakelijk bijgepraat over de voortgang inclusief nieuwe daken, muren en alle nodige zwembadperikelen. Maar de sterretjes in haar ogen vertelden mij veel meer. Voor haar is het gevoel van victorie, vrijheid en vakantie gewoonweg niet voldoende. Daar moet een vertrekfactor aan worden toegevoegd. En ik moet zeggen dat het aanstekelijk werkte, hoewel ik die dag niet verder kwam dan een lange strandwandeling langs de Noordzee.