Fred Nieberg zette zich op vele vlakken in voor de Weesper samenleving.
Fred Nieberg zette zich op vele vlakken in voor de Weesper samenleving. Foto: Tjerk Nieberg

'Fred was heel begaan met Weesp'

WEESP Oud-wethouder en POC-voorzitter Fred Nieberg is vrijdag 18 juni op 76-jarige leeftijd overleden.

Fred Nieberg is lang actief geweest binnen de lokale politiek en de lokale samenleving. Voor de PvdA was hij raadslid en fractievoorzitter tot Bart Horseling in 2001 burgemeester van Reiderland werd. Fred Nieberg volgde hem toen op als wethouder van Weesp.

Toen die taak erop zat, koos de Weesper voor politiek werk in de luwte. Hij is tot aan zijn overlijden als bestuurslid actief gebleven binnen de lokale PvdA, zo laat de afdeling weten.
Fractievoorzitter Bert Keesman: “Fred was heel begaan met de partij, heel begaan met Weesp, en gewoon echt een hele fijne vent." In een persbericht schrijft Keesman: “De leden van het bestuur en de fractie van de Partij van de Arbeid bewaren warme herinneringen aan Fred, die nog steeds een levendige belangstelling had voor de Weesper politiek en bijsprong waar mogelijk."

Als wethouder had Fred Nieberg onder meer Cultuur in zijn portefeuille. Kijkend naar zijn CV lag dat ook voor de hand. De Weesper verdiende zijn brood als middenstander, hij had een kapsalon aan de Stationsweg, maar stak bijna net zo’n groot deel van zijn tijd in vrijwilligerswerk. Zo is hij onder meer actief geweest binnen de Katholieke Jongeren Vereniging (KJV), het Parochieel Ontspannings Centrum (POC), Radio Weesp, de City of Wesopa, de Open Plein-Air Schilderdagen, de Bibliotheek en hij was een van de drijvende krachten achter het opstarten van het Sluis-en-bruggenfeest.

Vooral over de POC-jaren kon Fred Nieberg smakelijk vertellen. Op WeesperNieuws.nl/Extra is een in memoriam met anekdotes te vinden.

Fred Nieberg zette zich op vele vlakken in voor de Weesper samenleving.