Afbeelding
Foto: Isabeau van Halm

Nieuw toelatingsbeleid basisscholen

WEESP Vanwege de gemeentelijke herindeling met Amsterdam in maart 2022 hebben de schoolbesturen van de zeven basisscholen in Weesp besloten alvast mee te gaan doen met het stedelijk toelatingsbeleid van de gemeente Amsterdam.

De nieuwe manier van toelating zal gaan gelden voor alle kinderen in Weesp die vanaf 1 september 2018 geboren zijn. Vanaf augustus 2022 zullen deze kinderen naar de basisschool gaan. “Er verandert niet heel veel", zo stelt de gemeente Weesp de inwoners gerust. “Ouders kunnen nog steeds elke basisschool in Weesp kiezen.”

Dichtbij huis

“Nieuw is dat elk kind in Weesp voorrang krijgt op de vier basisscholen die het dichtst bij het woonadres van een kind staan.” Ouders / verzorgers kunnen een kind aanmelden door een ingevuld aanmeldformulier op de school van eerste keuze inleveren. Op het formulier kunnen meerdere voorkeuren kenbaar gemaakt worden, met keuze uit alle basisscholen in Weesp.

Bij broer of zus

De plaatsing gebeurt automatisch en vindt voor alle Weesper basisscholen tegelijk plaats. Wanneer er voor een school meer aanmeldingen binnenkomen dan er leerlingplaatsen zijn, komen eerst de kinderen in aanmerking voor wie de bewuste school op basis van het huisadres als een voorrangsschool wordt gezien. Kinderen met een oudere broer of zus op een bepaalde school zijn wel verzekerd van een plek op diezelfde school, ook als deze school volgens het nieuwe beleid niet onder de vier meest dichtstbijzijnde scholen vallen.

November

De inschrijving voor het schooljaar start in november van dit jaar. Begin november ontvangen ouders meer informatie over het nieuwe toelatingsbeleid en daarbij ook meteen het aanmeldformulier voor het schooljaar 2022-2023. Vanaf dat moment is de informatie over het beleid ook te vinden op de website van Schoolwijzer-Amsterdam.
Daarnaast wordt er een speciale helpdesk ingesteld. Daar kunnen ouders en verzorgers, ook vanaf november, terecht met vragen over het nieuwe toelatingsbeleid voor de basisscholen.