Afhandeling klachten gaat niet goed

WEESP De afhandeling van meldingen over de openbare ruimte - noem ze maar klachten - loopt niet goed.  Het college van B en W had zichzelf twee doelstellingen gesteld: 70% van de melders tevreden over de afhandeling en 90 procent van de meldingen binnen de termijn afhandelen. Beide zijn niet gehaald.

Dit concludeert de Rekenkamer Weesp in een bestuurlijk rapport. Drie kwart van de meldingen openbare ruimte die de gemeente heeft ontvangen in 2020 bleken over ‘wegen, verkeer en straatmeubilair’, ‘openbaar groen en water’, en ‘overlast in de openbare ruimte' te gaan. In het afgelopen jaar werden ruim 3500 meldingen ontvangen, dat is 30 procent meer ten opzichte van het jaar daarvoor. “De afhandeling van deze meldingen is na de ambtelijke fusie met Amsterdam verbeterd, maar de doeltreffende en doelmatige afhandeling blijft aandacht vragen", schrijft de Rekenkamer.

Ook de transparantie kan beter. De informatie over de meldingen is namelijk niet openbaar beschikbaar.  “Wij geven in overweging om in algemene zin de transparantie te vergroten door het beschikbaar stellen van een openbaar dashboard met daarin informatie over de meldingen in Weesp, soorten meldingen en hotspots.” 

Alle details vindt u op Weesper Nieuws Extra