Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

De Vaccinazi

Uniek! Iemand in Weespersluis gaat voor zijn derde vaccinatie. Dat kan omdat de eerste hem ooit tijdens een ziekenhuisopname (uit veiligheid?) is gegeven. Klaarblijkelijk deelde men begin vorig coronajaar nog weleens een prik uit (cowboytijd). Deze persoon vertelde mij dat hij zich nu extra beschermd voelt door het hoge aantal vaccinaties. Zijn derde volgde vanmorgen en breeduit praat hij over de vele voordelen. Zo kan geen enkele variant hem meer kwetsen. Niet de Delta-versie die nu in en rond Lissabon heerst. Geen probleem. En over zijn Indiase broer uit Engeland maakt hij zich ook al niet druk. De unieke cocktail van Pfizer en AstraZeneca maakt hem schijnbaar onkwetsbaar.

Dan ademt hij diep in en neemt een houding aan die duidt op veel zelfvertrouwen. Hij vervolgt zijn monoloog fluisterend: “Ik ben vast vooruitgelopen op de zaken. Ik merkte tijdens gesprekken dat het andere geslacht het ook waardeert. Op datingsites word ik nu veel vaker bekeken. Iedere vrouw is gewoon op zoek naar veiligheid. En ik spring er nu echt bovenuit. Zeg nu zelf, hoeveel mensen zijn meer dan 100% beschermd?” “Kan niet”, zeg ik nog. Hij vervolgt: “Ik bedoel, maximaal, beter kan niet en voor een veel langere periode. Ik ben een soort supermens! En dat vindt men natuurlijk aantrekkelijk."

Doe je het wel veilig, wilde ik hem nog snel vragen, maar dat zou de Vaccinazi toch niet hebben begrepen. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.

Afbeelding