Petra (43) zoekt iemand om leuke dingen mee te doen

WEESP In het kader 'Doen waar je van houdt? Als vrijwilliger!' selecteert de Vrijwilligerscentrale in Weesp elke week voor de lezers van het WeesperNieuws drie vacatures.

Een maatje voor Petra

Petra (43 jaar) zou graag samen met iemand gaan shoppen, naar de bioscoop of een ijsje eten. Petra woont op de Achtergracht bij Philadelphia en is op zoek naar een leuke vrijwilligster van ongeveer haar leeftijd om gezellige dingen mee te doen. Ook houdt ze ervan om creatief bezig te zijn en iets te knutselen. Wandelen of iets bezichtigen vindt ze ook leuk. Doordeweeks werkt ze bij een supermarkt. Lijkt het jou leuk om af en toe eens iets met Petra te doen? Op een vrije dag of een keertje op zaterdag of zondag? En ben jij een vrouw tussen de 35 en 50? Dan komen we graag met jou in contact!

Repair café 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die handig zijn met: kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, meubels/houten voorwerpen. Ook zijn we op zoek naar een gastvrouw/heer voor het schenken van koffie en thee.

Helpen met taal

Hou je van taal maar heb je weinig tijd? Vanaf 1 uur per week kun je al iemand helpen. Wekelijks online een uurtje kletsen, één op één, met een nieuwkomer. Zo zorg je ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen én in contact komen met anderen zonder dat je er je huis voor uit hoeft. Spreek je goed Nederlands? Ben je nieuwsgierig en sta je open voor andere culturen? Digitaal vaardig en minimaal 16 jaar oud? Dan is Kletsmaatje worden bij Stichting Het Begint met Taal echt iets voor jou!

Wil je wel vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. De vrijwilligerscentrale is bereikbaar via info@vcweesp.nl of bel 06 - 82 60 59 87.

www.vcweesp.nl