Gertjan Verbeek slaat de verrichtingen van zijn nieuwe elftal vanaf een stoel gade.
Gertjan Verbeek slaat de verrichtingen van zijn nieuwe elftal vanaf een stoel gade. Foto: WeesperNieuws

Eerste winst Almere City pakt Gertjan Verbeek in Weesp

Almere City zette in maart Ole Tobiasen uit Weesp op straat en verving hem voor Gertjan Verbeek. Die had zondag zijn eerste wedstrijd, in Weesp.

WEESP Op de velden van FC Weesp speelden Almere City en Jong Heerenveen zaterdag een oefenwedstrijd. Daar kwamen flink wat mensen op af.  

Gertjan Verbeek en Almere City verrasten in juni vriend en vijand met de mededeling dat de gerenommeerde trainer zich voor twee seizoenen aan de club had verbonden. Almere City moest op zoek naar een nieuwe coach omdat ze de in Weesp wonende Deen Ole Tobiasen hadden ontslagen. Almere City FC is de enige professionele voetbalclub in de provincie Flevoland en de jongste betaald voetbalclub van Nederland. Het elftal komt uit in de Keuken Kampioen Divisie (de eerste divisie), en dat is zeker iets om trots op te zijn, maar Gertjan Terbeek... tja, dat is eigenlijk eredivisiemateriaal. Eerder had hij Feijenoord, AZ, sc Heerenveen en Heracles onder zijn hoede. In 2019 vertrok hij naar Adelaide United in Australiƫ, maar aan dit buitenlandse avontuur kwam vroegtijdig een einde door de coronacrisis. Hij zet zijn trainersloopbaan nu voort met Almere City. Het vriendschappelijke duel in Weesp was zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe club. Staand op een stoel sloeg hij zijn mannen en hun verrichtingen gaande. Zelf trok hij ook veel bekijks. Zijn elftal won met 3-1 van het beloftenteam van Heerenveen.