Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

'Geef mij maar Weesp'

Weesp, wat ben je mooi. Wie vanwege het coronavirus of om een andere reden dit jaar niet op vakantie gaat, kan deze zomer altijd nog genieten van al het moois dat Weesp te bieden heeft. Vandaag een kijkje vanuit de lucht. 

‘Geef mij maar Amsterdam’ van Johnny Jordaan is het lijflied van veel trotse Amsterdammers. Vorige week nam de gemeenteraad van Weesp een motie aan die B en W verzoekt om met Amsterdam af te spreken dat Weespers na de fusie met Amsterdam geen Amsterdammers worden maar (trotse) Weespers blijven. Met deze mooie luchtfoto’s van G.J. Schultz laten we zien dat Weesp eigenlijk ook een levenslied verdient. 


De ronden vormen van Aetsveld


Close up van de Kom.  


Nieuwbouwwijk Weespersluis, met linksboven - aan elkaar vastgebouwd, de scholen en de sporthal. 


Links van het spoor nieuw Weesp, rechts van het spoor oud Weesp. 


Van beneden naar boven: De Dichtersbuurt, het Dichtershof (de lichtblauwe vierkanten), het Stationsplein en het station. 


Door de komst van Vomar is het parkeerdek (ingang aan de Groeneweg) nu twee keer zo groot. 


Links van de provincialeweg N236 Weesp Zuid, rechts Aetsveld. 


Een foto van Muiden tussendoor. Ons oog valt meteen op het terras van Ome Ko met daarachter de kazerne en het Muizenfort.


Weesp in een vogelvlucht: de winkelstraatjes, kerken, de Kom, de Vecht, de bruggen, de grachten en nieuwbouwwijk Weespersluis. En dat allemaal op één foto.

Met dank aan G.J. Schultz!  

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding